VISITES


9.12.09

[410] Bab.la: portal per aprendre idiomes

Avui vull donar notícia de Bab.la, un portal lingüístic molt visitat que treballa amb les llengües següents: espanyol, anglès, alemany, portuguès, francès, xinès, coreà, hindi, italià, japonès, polonès, romanès, rus i turc. Es tracta d'un web que conté diccionaris, jocs (el penjat, lletres barrejades, jocs de memòria, de rapidesa, d'unir parelles de paraules), tests (el material conté tota mena de proves o exercicis relacionats amb la llengua que es vol treballar) i activitats de lèxic per aprendre idiomes. Una de les característiques que em semblen més interessants és que l'usuari pot afegir elements al web com ara traduccions, o preparar proves perquè altres persones aprenguin idiomes, construir exercicis de lèxic, etc. Busco entre els exercicis creats sobre llengua portuguesa i en trobo un sobre expressions populars del Brasil. Puc disposar de l'exercici en una adreça web o puc incrustar-lo al bloc, per exemple. Ho faig al peu d'aquestes notes:

Aprenjavascript:void(0)de idiomas - bab.la pruebas lingüísticas

1 comentari:

  1. Dues consideracions, Enric.
    D’una banda, l’emergència del fenomen incrustació o embedatge està fent evolucionar el concepte d’autoria. Més que ser citats, el que cal és ser incrustats. Per a Bab.la és important que l’Aprendre llengües el citi en aquesta entrada, però és molt més important que hi incrusti una de les seves aplicacions.
    I d’altra banda, i ja definitivament, el futur és un collage col·laboratiu en evolució constant. Qualsevol nova construcció (material, recurs, acció formativa...) s’ha de concebre com a inacabada i ha de permetre la deriva que la participació dels seus usuaris li impulsin.
    I encara una tercera, si em permets: l’eclosió tecnològica és tan aclaparadora i llaminera que ens hem d’aferrar com mai a la definició d’objectius: què volem fer? I, sobretot, per què?

    ResponElimina