VISITES


31.3.11

[641] Maquillatge (i 2)

Amics i amigues d'Aprendre llengües, us deixo a continuació un microconte que vaig redactar fa uns anys, per si us ve de gust llegir-lo ara que parlem del maquillatge. Us proposo, doncs, una breu incursió literària. "Irina Shartz considerava que el tractament de rajos uva d’alta pressió i el d’hidratació intensiva a què s’havia sotmès durant la precampanya electoral havien estat determinants en la seva victòria. I també atorgava una influència decisiva a les sessions de drenatge limfàtic, a la pulcra correcció de celles, als pílings rigorosament setmanals amb l’objectiu d’eliminar cèl·lules mortes i de regenerar la pell, als rejovenidors banys d’algues i a l’aplicació de sèrums dermopurificants arreu del cos. Un cop en el càrrec de presidenta del govern, Irina Shartz es va mantenir fidel a la seva recerca insadollable del benestar. I va trobar tan lògic encarregar que li intensifiquessin la línia de les pestanyes, com que li maquillessin les enquestes d’intenció de vot que haurien pogut perjudicar el seu partit. I li va semblar tan higiènic fer-se extreure delicadament els desagradables punts negres de la superfície facial, com fer-se dissenyar un pla per extirpar de la societat els indesitjables que convertien el seu adorable país en una zona insegura per als turistes. I ben aviat li va semblar tan natural aprofitar la solitud de la matinada al despatx oficial per aplicar-se una mascareta de rodanxes de cogombre, com per rubricar els expedients de pena de mort que consumaven els seus plans de neteja ètnica".

3 comentaris:

  1. Genial. Fa uns anys que el vas escriure però és ben actual. No sé si el vas publicar però aquest fragment podria ser un dels articles que publiques a l''Ara aprendre llengües'.

    Un enllaç de pel·lícula, l'última seqüència de Dangerous liaisons:

    http://www.youtube.com/watch?v=K70tnhl3XVk&feature=related

    El mirall acaba retornant-nos qui som realment.

    ResponElimina
  2. La feina bruta amb la cara neta. M'ha agradat el relat.
    Fins aviat.

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies pels comentaris. El final de les Liaisons, impressionant! M'ha agradat molt veure'l (l'he recordat a l'instant, és una escena que impacta). Fins aviat.
    ES

    ResponElimina