VISITES


4.12.12

[846] Tancs contra l'escola catalana

L'esborrany de la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE) preveu liquidar la immersió lingüística a Catalunya i relegar el català a quarta llengua de l'escola (llegiu-ne la notícia a l'Ara) en un atemptat cultural que ens retorna a la darrera etapa del franquisme i que confirma totes les previsions d'intent de liquidació de la identitat nacional catalana, que una àmplia majoria de la societat d'aquest país sent com a pròpia. Hi ha poca cosa a dir en aquests moments, ja només han de parlar els ambigus. Esperem que la reacció de la societat catalana sigui aclaparadora.

3 comentaris:

  1. Potser jo sigui dels ambigus, però no faré servir un tanc contra la llengua catalana.
    La llei Wert atenta el sentit comú a la resta d'Espanya també. L'educació és l'assignatura pendent per excel.lència de la societat espanyola i per això anem de desastre en desastre.
    L'efectisme del tanc és tan franquista com anomenar d'ambigus els que no pensen com jo mateix, sobretot quan fem referència a aquestes qüestions tan delicades.
    La llei Wert és injusta, atenta contra la unitat de Espanya i denota un desconeixement absolut de la realitat catalana, de l'estat actual del sistema educatiu català i dels resultats obtinguts pel que fa a la qualitat que ofereix. Potser sigui millor aportar arguments que afirmin que a Catalunya es garanteix la utilització del castellà que recórrer a la senyera per sistema. Només per tancar la boca a més d'un ignorant.

    ResponElimina
  2. Hem explicat durant anys com havia de ser l'Estat atent a la diversitat, amb tots els arguments.
    http://enricserrabloc.blogspot.com.es/2010/02/450-un-idioma-no-es-un-mur-es-una-porta.html
    Hem explicat quina era la llengua comuna de l'esat:
    http://enricserrabloc.blogspot.com.es/2008/09/42-denominador-com.html
    Hem après i aprenem castellà, gallec i èuscar. [Ahir la vicepresidenta del govern posava l'exemple perfecte de la ideologia lingüística imperant: "el gallec no pot ser troncal, perquè imagineu-vos que un nen valencià s'hagués d'examinar de gallec... suspendrien tots".] L'exemple és definitiu: no han entès res. Quan es passa per damunt de les sensibilitats i dels arguments dels individus i dels drets dels pobles, a consciència, amb premeditació, es fa servir la violència. La imatge és la del tanc, sí, perquè fa mesos que se'ns parla d'aplicar l'article 155 de la Constitució; podria ser també la del corró, o la piconadora, la de la liquidació, al capdavall. Efectisme? La metàfora fa un mal molt limitat al costat del pes de la llei.


    ResponElimina
  3. Estic d'arcord, Enric; no han entès res, no entenen Catalunya ni els catalans. Ara són ells els més constitucionalistes, però al menys, sí han après alguna cosa de la democràcia.
    El tanc suposaria l'aplicació de l'article 155, però aquesta no és una guerra, no equivoquem les coses i no confonguem la gent. Defenseu el vostre sistema educatiu, feu pressió, fem pressió i esperem que el Govern s'adoni que, pel que fa al català, la llei és innecessària i injusta.
    Moderem les paraules, les imatges i les metàfores i oferim un clima d'enteniment llimant asprors per tal de no haver de tirar mà del recurs legal perquè trencar la llei també es pot considerar com a un acte violent, oi?

    Felicitacions pel blog i faig força comuna en la defensa de la pluralitat lingüística que enriqueix Espanya.

    ResponElimina