VISITES


11.10.08

[104] Parla & Argumenta

Ahir a la tarda vaig presentar l'Argumenta al Màster de Formació de Professors de Català per a Adults de la UB, convidat per l'organització. Hi vaig assistir representant el Servei de Llengües de la UAB, que ha impulsat des del primer dia aquesta iniciativa interuniversitària. Abans la companya Montserrat Montagut, de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, havia fet la seva intervenció explicant el Parla.cat, que ha nascut aquests darrers dies (de moment permet la formació en els nivells bàsic i elemental) i al qual donem la benvinguda més entusiasta. Són dues empreses, el Parla i l'Argumenta, amb objectius diferents i que responen a moments diferents també de l'evolució vertiginosa de l'e-learning, però que tenen alguns punts de contacte evidents. El principal: la voluntat de servei als aprenents i als formadors de llengua catalana amb uns recursos amplis, actuals i de qualitat. Ahir els dos productes van ser presentats com a recursos complementaris a la disposició dels formadors de català per a adults. Aquest col·lectiu diposa, així, de dues eines útils per incidir en la formació en llengua general, d'una banda, i en destreses comunicatives i gèneres discursius de nivell universitari, d'una altra. Agraïm la confiança de l'organització del Máster i de la Secretaria de Política Lingüística, que ha donat suport incondicional a l'Argumenta des del primer dia.

2 comentaris:

  1. No vaig assistir a la presentació del Parla.cat, però sí a la de l'Argumenta. Abans n'havia visitat la pàgina web, però no sabia ben bé com funcionava el "curs" (si s'havien de seguir tots els continguts en un ordre determinat, si m'havia de registrar...) i he de dir que, després d'haver escoltat la teva explicació, penso que és una eina senzilla, completa i útil. Un altre aspecte que voldria destacar és el fet que una opció de seguiment dels continguts sigui gratuïta: ho trobo revolucionari, i més en un moment en què ens fan pagar per tot.

    Segur que faré servir l'Argumenta, tant per a mi mateixa (he de preparar un pòster per al Màster) com per a alguna classe de català que hagi de fer.

    Blanca

    ResponElimina
  2. Gràcies, Blanca, si necessites algun comentari o suport, ja ho saps.
    Enric Serra

    ResponElimina