VISITES


27.6.09

[300] Moltes gràcies, amics!

Aprendre llengües està de festa. Va néixer ara fa un any i ha arribat a l'entrada 300 (19.000 visites!). Moltes gràcies a tots per la fidelitat i el suport a aquest observatori: lectors, seguidors, comentaristes, incondicionals, passavolants, voyeurs, amics o desconeguts. Aprendre llengües ha volgut posar un granet de sorra a dinamitzar i cohesionar una comunitat de pràctica professional en un àmbit laboral concret, i, alhora, obrir-se a persones externes al clos laboral. La ratlla de separació entre el dins i el fora, però, en aquests temps líquids i fluctuants és com si hagués quedat del tot abolida: tot llisca a les xarxes, on les persones (i les seves dèries, passions, contactes, iniciatives) esdevenen veritables nodes i motors d'activitat. Sé que molts dels qui llegiu Aprendre llengües perdoneu la precipitació i el risc assumit de parlar de massa coses conegudes parcialment, de vegades només a partir d'intuïcions; sé que enteneu que el que s'hi exposa són reflexions de treball (potser hauria de dir de batalla) enmig d'un procés d'aprenentatge personal en què importa més obrir finestres que tancar reflexions (no són èpoques per a tancaments). Aprendre llengües és, sense haver elaborat cap reflexió sobre aquesta qüestió, l'aplicació d'allò de què parla: és un entorn personal d'aprenentatge; és un exercici de discurs que vol esquivar la buidor de continguts i ideologia del discurs massa fragmentat i massa cosmètic; és aprenentatge informal; és aprenentatge al llarg de la vida; és autoaprenentatge; és un irrenunciable exercici d'empowerment professional; és la creença en el treball en comunitats de pràctica i en un model d'empresa basat en l'observació de tendències i en la innovació; és la confiança en el poder del web social i en la saviesa de la multitud; és una aposta sense límit pel sharism; és l'assumpció de la necessitat urgent de nous rols, noves competències i noves eines professionals; és una proposta personal de convivència amb la incertesa dels temps presents. I és, sobretot, una eina de construcció i una eina de subversió alhora, la dualitat del paradoxal banquer anarquista de Pessoa. Moltes gràcies, amics, pel suport a aquesta empresa. Si voleu passar, dilluns dia 29, pel Servei de Llengües de la UAB (edifici M1), a Bellaterra, a les 11.30 h a fer una copa de cava per celebrar el primer any de vida d'Aprendre llengües sereu ben rebuts (aviseu, però, o farem curt!). Si voleu fer un brindis virtual, aquí el teniu. Els temps són tan líquids que es pot brindar sense cava. Una abraçada.

16 comentaris:

  1. Una mica lluny per a meu, però brindaré des d'aquí.
    Aupa tu! ;-)

    ResponElimina
  2. Kaixo, Bontxi,
    Zer moduz? Eskerrik asko. Mila esker denagatik. Aupa euskera! Ikusi arte!
    Enric

    ResponElimina
  3. Com a "persona externa al clos laboral" us felicito i animo a seguir una tasca tan seriosa.

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies! Aprendre llengües encara un segon any amb energies renovades. Gràcies per seguir el bloc.
    Enric

    ResponElimina
  5. Som a l'aula 15 del Servei de Llengües, a punt per brindar amb l'Enric per la feina feta durant aquest darrer any. Us convidem a tots, els virtuals i els presents, a deixar empremta en aquesta entrada 300, amb els vostres comentaris, desitjos, anhels... per a aquest any 2 d'Aprendre llengües que avui comença.

    ResponElimina
  6. Ho deia el poeta i avui ho recordo: "... i en acabat que cadascú es vesteixi com bonament li plagui i via fora, que tot està per fer i tot és possible".
    Andreu

    ResponElimina
  7. Muchas felicidades y larga vida!
    Silvia

    ResponElimina
  8. Anna Serra7:18 p. m.

    Moltes felicitats per la teva constància i moltes gràcies per fer possible que aprenguem tant tots junts.

    Anna

    ResponElimina
  9. Felicitats pel primer any! I que en vinguin molts més!

    ResponElimina
  10. Moltíssimes gràcies Sílvia, Anna, V. Els vostrea comentaris animen a continuar.
    Enric

    ResponElimina
  11. Elisenda9:36 a. m.

    Moltíssimes gràcies per aquest any que ens has regalat, farcit de propostes, anàlisis i comentaris interessantíssims (i sovint desconegudíssims!).

    Felicitats i endavant! Obsequia'ns amb uns quants anys més!

    ResponElimina
  12. Moltes gràcies, Elisenda. No sé si ets l'Elisenda que em penso... Records!
    Enric

    ResponElimina
  13. Sóc una lectora assídua de l'Aprendre llengues des del meu estatus de tècnica lingüista jubilada i excompanya. Et felicito de debò per la tasca que has fet aquest curs en el bloc. M'ha interessat molt el contingut i també la forma d'exposar-lo, tan planera. Et felicito i que no falli, d'acord?
    Mercè

    ResponElimina
  14. Moltíssimes gràcies, Mercè! Aquesta sí que és una bona sorpresa! Em fa molta il·lusió trobar-te per aquí. Una abraçada.
    Enric

    ResponElimina
  15. Maria Fradera10:44 a. m.

    Gràcies, Enric, per fer-nos sentir que no estem sols i per il·luminar-nos una mica cada dia. És admirable la constància, de dedicació i la rigorositat. Per molts anys!

    ResponElimina
  16. Gràcies a tu, Maria, per seguir el bloc i pel comentari. Fins aviat.
    Enric

    ResponElimina