VISITES


14.9.14

[958] Universitat en valencià i en anglès

Dilluns vaig participar a la IV Jornada de Docència Universitària en Valencià i Anglès, a la Universitat d'Alacant, jornada pensada perquè els docents implicats en la impartició d'assignatures en aquestes dues llengües tinguin un fòrum de contacte i recursos per concretar els seus objectius. La IV Jornada s'inscriu en les accions de política lingüística de la Universitat d'Alacant per promoure la docència en valencià i en anglès. A la sessió vaig poder sentir una explicació de XarxaMOOC (projecte del qual ja hem anat parlant a Aprendre llengües, que té per objectiu capacitar en els llenguatges d'especialitat en l'àmbit universitari), a càrrec de Robert Escolano, que ha estat i és l'ànima del projecte. L'experiència de XarxaMOOC és rellevant perquè es tracta d'un MOOC que ja ha tingut un miler d'estudiants i, doncs, que ja ha passat l'experiència de la impartició. Va ser un plaer també sentir la intervenció de Vicent Soler, catedràtic d'Economia Aplicada i degà de la Facultat d'Economia de la Universitat de València. Hi va defensar la fenomenal oportunitat que té el País Valencià de reforçar la seva marca (aprofitant els senyals identitaris propis, començant per la llengua), en un moment que l'economia i la política hi perden molt amb la indiferenciació. Vaig tenir-hi la possibilitat, també, de parlar del projecte English forTeaching Purposes MOOC que estem creant al Servei de Llengües de la UAB. Vaig explicar que l'acabarem de fer aquest 2014, que ben aviat es començarà a anunciar a la plataforma Coursera i que a principi de 2015 i al llarg de quatre setmanes s'obrirà globalment. Serà un bon moment de recollir el retorn de persones d'arreu del món que, ben segur, experimenten les enormes diferències d'aplicació de la metodologia English-Medium Instruction. Vaig convidar, també, als companys de la Universitat d'Alacant, a aprofitar el nostre curs MOOC, gratuït, i a fer-nos arribar els comentaris que considerin oportuns. Aprofito per agrair a la UA, des d'aquí, la invitació a participar en la seva IV Jornada.

2 comentaris:

  1. Gràcies a tu, Enric, per fer l'esforç de baixar a Alacant i de compartir amb nosaltres la il·lusió que aboques al projecte tan interessant de MOOC que dueu entre mans.

    Estic convençut que tindreu moltíssims seguidors i que serà una excel·lent experiència educativa per als qui hi sou al darrere. De ben segur que tindreu uns quants usuaris de la Universitat d'Alacant!

    ResponElimina
  2. Comentari amb retard. Vicent Soler em va impartir classe d'Estructura Econòmica en el primer grup en valencià de la Facultat d'Econòmiques el curs 1976-77... I, a més, en l'examen va posar com a una de les preguntes que parlàrem de 'L'aire', qüestió prou avançada per a l'època. Amb tot, no em va convéncer per a continuar Econòmiques i vaig acabar Filologia. Des d'ací, un reconeixement a ell i aquells com ell que van ser una llum dins la foscor de la penúria sociolingüística del valencià.

    ResponElimina